Home

Vibberodden fyrstasjon ved innseilingen til Egersund

Vibberodden fyr ligger på en holme og er innseilingsfyret til Egersund i Søra Sundet – bare 15 minutter med båt fra byens sentrum. Det drives i dag av Stiftelsen Viberoddens Venner som har satt av 1/3 av tiden til utleie for å finansiere vedlikehold og kulturelle aktiviteter.

«Fyret er et kulturminne som skal være et verktøy for å få gode ting til å skje» og få venner i verden.
Ankomst til fyret skjer med båt, men dersom bølger fra syd gjør dette risikabelt, får vi gå over sikkerhetsområdet til nabo Aker Solutions etter nærmere avtale via kontaktperson og portvakten.

Velkommen som gjest til Viberodden fyrstasjon!

Ankomst til fyret skjer med båt, men dersom bølger fra syd gjør dette risikabelt, får vi gå over sikkerhetsområdet til nabo Aker Solutions etter nærmere avtale via kontaktperson og portvakten. Hvis du trenger hjelp til å finne frem til Viberodden fyrstasjon, klikk knappen. Du vil også finne kontaktinformasjon og instruksjoner om bruk av fyrstasjonen.

History

Kulturminner er verktøy for å få gode ting til å skje. Hva er filosofien bak fyret?

Stedet

Navnet Viberodden kommer ikke av en fugl, men antagelig av flimmer og strømming rundt odden, vibrasjoner med andre ord. Musikere, bedriftsledere, forfattere, politikere – mange melder om gode vibrasjoner når du stiger opp de 63 trappene og inntar den rolige utsiktsplassen.

Det er enda mer å se på!

en_GBEnglish